En ny begyndelse
482
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-482,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-15823

EN NY BEGYNDELSE

Under Copenhagen Stage fick jag nöjet att för andra gången gästa 48 timmarskonceptet ”Det Koldte Bord” som regissör. Konceptet innehåller fyra dramatiker, fyra regissörer och sexton skådespelare som drar lott om vem som ska arbeta med vem under de nästkommande dygnen för att sedan ha premiär på slutresultaten 48 timmar efter det börjar.

Tillsammans fick vi sedan ett antal hinder och regler för hur vi skulle genomföra det hela. Slutresultatet berörde hur vi idag har svårt att vara allvarliga och att ta allvar på allvar. Det blir väldigt fort ironiserande och sarkasm när tillräckligt allvarliga påståenden framförs. Det hela blev en undersökning av var gränsen mellan humor och allvar är och om man på allvar kan stå på en scen och påstå saker som att ”teatern är världens lunga” eller att ”om man inte har som målsättning att rädda världen med det man gör, har man inget på en scen att göra. Då är man bara ett tomt skinn”.

REGISSÖR/INSTRUKTØR

Henrik Grimbäck

 

DRAMATIKER

Thomas Markmann

SKÅDESPELARE

Anna Berentina

Mira Brandes
Morten Deurell

Peter Hald